Извештај на американските служби до Бајден: Ни ЦИА не знае како настана коронавирусот

Како настана коронавирусот е прашање на кое американските разузнавачки служби не можеа да најдат одговор, бидејќи, според нивниот извештај, Кина одбила да соработува, пренесува белградска Политика....

Гардијан: Путин им наредил на руските служби во 2016 година да овозможат победа на Трамп

Документи од Кремљ, до кои дошле новинарите од британскиот весник „Гардијан“, откриваат дека рускиот претседател Владимир Путин лично наредил тајни специјални служби за поддршка на Доналд...

Едногласна поддршка: Изгласана самостојност и независност на собраниската служба

Законското решение предвидува не само нови вработувања во собраниските служби на годишно ниво, туку и унапредувања на некои од постојните со цел нивна поголема ефикасност и стручност. Според измените и сополнувањата на Зајконот за Собрание, ќе се формира собраниски совет како стручно помошно тело на генералниот секретар на Собранието со единствена функција - да прави прецизна анализа за функционалноста на собраниските служби, а Планот за годишно вработување ќе го предлага генералниот секратар во согласност со буџетскиот совет на Собранието