Советот ја разреши Јанева-в понеделник ќе го прекине мандатот и на обвинителите од СЈО

Советот на јавни обвинители на вонредната седница вечерва едногласно ја разреши од функцијата специјален јавен обвинител Катица Јанева за незаконско, нестручно и несовесно работење. Одлуката ќе...