СП во пливање: Штафетата на САД со светски рекорд на 4х100 мешано

Квартетот Мат Греверс, Лили Кинг, Кејлеб Дресел и Сајмон Мануел исплива до злато за 3:38,56 минути. Второто место го освои Австралија, на делба на третото завршија Канада и Кина. Британецот Адам Пити, пак, стигна до второ злато на мундијалот во Будимпешта