Атлетско СП во сала: Првите златни медали за Русија и за Етиопија

Русите доминираа во скок во височина, Данил Лисенко победи во машка конкуренција, Марија Ласицкене во женска, Етиопјанката Гензебе Дибаба најбрза на 3,000 метри. Единствен македонски претставник во Бирмингам е Дарио Ивановски ќе настапи во квалификациската трка на 1,500 метри што е закажана за утре напладне (12,15 часот)