Александар Спасеновски: Статусот на МПЦ се интернационализираше и престана да биде ексклузивна надлежност само на СПЦ

„Одлуката на Синодот на Вселенската патријаршија за признавање на нашата црква за канонска е еден од неколкуте поважни настани во најновата државна историја рамен со други...