Спасовски и Ламорџезе потпишаа Меморандум за соработка во областа на сузбивање на трговија со дрога

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска во Рим се сретна со италијанската министерка за внатрешни работи на Италија, Лучана Ламорџезе, на која беше потпишан Меморандум...

Министерот Спасовски учествуваше на Националната конвенција за ЕУ во Република Северна Македонија на тема „Спречување и борба против тероризмот“

Доколку  тргнеме  од  општото гледиште дека под критична инфраструктура се подразбира сè она што е од  витално значење за  функционирањето и опстанокот на една заедница или...

(Видео) Спасовски за можноста да е дел од новата влада: Ништо нема да коментирам, за сите случувања во овој дел ќе донесам дополнителна одлука

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски одговарајќи на новинарско прашање дали ќе биде дел од новата влада, изјави дека засега нема ништо да коментира и дека...

(ВИДЕО) Спасовски на ФБ за втората фаза од електронскиот записник за увид во сообраќајни незгоди

МВР во изминатиот период го реализираше првиот дел од проектот „Електронски записник од увид во сообраќајна незгода“, со кој се воспоставува централна, електронска евиденција на извршени...

Министерот Спасовски на средба со генералниот секретар на ОБСЕ Хелга Шмид

Mинистерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, денеска заедно со државната секретарка Магдалена Несторовска оствари работна средба со делегација на OБСЕ, предводена од генералниот секретар на ОБСЕ...