Еуростат: Околу 35 отсто од Македонците биле изложени на ризик од сиромаштија во 2020 година

Околу 35 отсто од населението во Северна Македонија било изложено на ризик од сиромаштија или социјална исклученост, покажуваат податоците на Евростат за 2020 година. Податоците на...

СЗО: Не е точно дека С. Македонија има најголема стапка на смртност од Ковид-19 во регионот

Државата е меѓу најтранспарентните во споделување на националните бројки и статистики, а прави и пост-мортем тестови на луѓето кај кои треба да се утврди причината за смртта, кога тоа не е јасно, истакна шефицата на Канцеларијата на СЗО во земјава, Џихан Тавила