Папата Франциск не ја прифати оставката на германскиот архиепископ по скандалот за сексуална злоупотреба

Папата Франциск ја отфрли оставката на Архиепископот од Хамбург кој ја понуди откако беше наведен во извештајот меѓу неколку високи претставници на Католичката црква во Германија...