Стартува електронската апликација за Годишниот конкурс за поддршка на проекти од национален интерес во културата за 2022 година

„Од денеска, 4 октомври,  до 6 ноември е рокот за пријавување на Годишниот конкурс за поддршка на проекти од национален интерес во културата за 2022 година....

Министерката за култура Стефоска моли за поддршка на процесот за зацелување и заживување на НУБ „Свети Климент Охридски“

– Националната и универзитетска библиотека носи премногу големо име на кое мора да сме му достојни и благодарни – „Свети Климент Охридски“. Таа е и една...

Стефоска: Со чествувањето на Блаже Конески, ги негуваме љубовта кон земјата и културата на мирот

Кога го чествуваме Блаже Конески, ние ја чествуваме убавината – преку неговата уметност, потоа високата морална свест и супериорноста на разумот, знаењето и доблеста како и...