Трет сет економски мерки од 355 милиони евра, вкупниот државен влог над пола милијарда евра

Третиот пакет економски мерки го најави премиерот Оливер Спасовски на денешната прес-конференција и вкупната поддршка со претходните два, како што рече, ќе достигне 550 милиони евра или 5 до 5,5 отсто од БДП и со нив ќе бидат опфатени 730.000 корисници

За квотите од ЕУ: Власта уверува дека нема многу да влијаат-произведувачите се загрижени

Квотите за увоз на челик и алуминиум што ги воведува Европската Унија не се очекува значително да влијаат врз македонската индустрија. Од Владата велат дека можеби...