Судовите во Охрид, Струга и Битола 10 години си играле пинг – понг со две правнички, правдата ја добија во Стразбур

Децениската голгота низ судските лавиринти во земјава на охридските правнички Соња Талевска и Татјана Трпческа, епилогот го доби пред Европскиот суд за човекови права во Стразбур,...