Исечени бакарните цевки за довод на медицински гас до операционата сала на струшка Нефрологија

На 18.03.2022 во 10,05 часот во СВР Охрид, Д.Д.(61) од Струга, вработен како анестезиолог во ЈЗУ„Специјализирана болница за нефрологија“, пријавил дека на 17.03.2022 во временски период...

МЗ: Нема извршено секвенционирање на брис кај пациентот од Струга за утврдување на омикрон

Министерството за здравство (МЗ) ја информира јавноста дека досега, со секвенционирање на вирусот SarsCoV2, е детектиран сојот омикрон само кај еден пациент кој пред извесно време...

Напад со метален предмет: Професор му дупнал глава на средношколец во гимназијата „Ибраим Темо“ во Струга

Професор во средното училиште „Ибраим Темо“ во Струга денеска околу 13:30 часот повредил ученик со метален предмет. Момчето било примено на Хируршкото одделение со повреда на...

Заев од Охрид: Кога Мицкоски ветува нова иднина мисли на старото минато-претставени кандидатите за градоначалници на Струга, Вевчани и Ростуше

– Комитетот за светско наследство на УНЕСКО ги препозна и уважи напорите на Владата и на локалната сапоуправа во Охрид, предводена од сегашниот и иден градоначалник...