АНБ ги отвора вратите за најдобрите студенти, најмалку петмина ќе бидат вработени годинава

 Директорот на Агенцијата за национална безбедност (АНБ) Виктор Димовски и проректорот на Универзитетот „Св.Климент Охридски“ Марјан Ѓуровски, професор на Факултетот за безбедност-Скопје остварија работна средба на...

Обвинителството поднело обвиненија против 112 лица поради трговија со луѓе и деца

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески заедно со Бодан Лазаревски и Џељаљ Бајрами, јавни обвинители во Јавното обвинителство на Република Северна Македонија, денеска примија...

МОН: Од утре аплицирање за добивање и за продолжување на студентски стипендии

Од утре започнува пријавувањето за остварување на право на студентска стипендија, информираат од Министерството за образование и наука (МОН). Согласно условите и критериумите наведени во конкурсот за...

Студентите имаат уште два дена рок да се пријават за 2.400 денари субвенциониран оброк

На 31 август, вторник, истекува рокот за аплицирање за субвенциониран студентски оброк наменет за сите редовни студенти на државните и приватните универзитети во државата. Според проценките...