Стојковски: Нема услови за вонредна седница на Универзитетскиот сенат

Претходно, до него со отворено писмо се обратија осум сенатори кои меѓудругото напишаа дека рекотрот го крши статутот на УКИМ и го одзема правото на сенаторите да го искажат својот став, а на Сенатот да се произнесе во врска со актулените прашања на Универзитетот

Избори СПУКМ: Тензично на Правен, гласачката кутија насилно однесенa

Непосредно по завршувањето на гласањето на студентските избори, гласачката кутија од Правниот факултет „Јустинијан Први“ беше насилно однесена со лица за кои Студентскиот пленум обвинува дека...