Владата со предлог за субвенции на цената на топлинската енергија: Од Буџетот – 80 отсто, Градот и општините – 20 отсто

Владата предлага да ја субвенционира цената на топлинската енергија за домаќинствата во Скопје во висина од 80 отсто, а останатите 20 проценти да ги покријат Градот...

Директорот Илиевски бара субвенции од Владата: Новата цена на метанот ќе се одрази на работењето на ЈСП

В.д. директорот на Јавното сообраќајно претпријатие Скопје Иван Илиевски денеска извести дека новата цена на метанот која на светските берзи порасна на 110 денари ќе се...

Георгиевски: Изминатите денови се исплатени субвенции во висина од 380 милиони денари

СДСМ и институциите што ги преводи во континуитет се грижат за земјоделцитe. Продолжува навремената и неселективна исплата на субвенциите. Изминатите денови се исплатени субвенции во вкупна...

Здружението „Напредни лозари“ бара удвојување на субвенциите за одгледување винско лозје

Здружението „Напредни лозари” денеска јавно побара двојно да се зголемат субвенциите за одгледување винско лозје по хектар. – Оваа година Тиквешкиот регион го зафати суша каква...

Со ребалансот на Буџетот ќе се исплатат сите субвенции за сточарството

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа денеска уште еднаш повтори дека со ребалансот на Буџетот ќе бидат исплатени сите субвенции за сточарството. За најавениот...

Рокот завршува утре: Досега за субвенции аплицирале 60.350 земјоделци

Вкупно 60.350 земјоделци досега поднеле барања за субвенции. Рокот за аплицирање истекува утре (31 јули). Од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) апелираат здо емјоделците...