Истражување: Климатските промени се најмалку 20 отсто одговорни за летните поплави во Европа

Климатските промени за најмалку 20 отсто ги зголемија шансите за екстремните врнежи од дожд какви што минатиот месец предизвикана смртоносните порои низ делови од Германија и...