Мизрахи игра табла со реалноста

Една од ланските предавачи на Школата за млади лидери, која функционираше под покровителство на експретседателот Ѓорѓи Иванов, очигледно е одбрана како непартиски кадар да биде главен партиски арлекин на предизборната политичка сцена.

Димитров бара разрешување на Мизрахи ако продолжи да го гази Уставот

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денеска на прес-конфренција рече дека Република Грција испратила вербална нота поради менувањето на таблата со уставното име на државата во Министерството за труд и социјална политика