Обвинителката Ленче Ристоска за Нова: Успеавме да докажеме дека „Талир 2“ е корупциски предмет

Три години откако судскиот предмет на поранешното Специјално јавно обвинителство „Талир 2“ влезе во судница, деновиве ја бранува политичката јавност со пресудата на судечкиот совет предводен...

Обвинителот Љубомир Лапе ќе ја разгледа условната казна за Божиновски, а застапникот на ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе жалба

За јавниот обвинител Љубомир Лапе, кој го застапуваше судскиот предмет „Талир 2“ пресудата е задоволителна. По добивањето на писмена пресуда, тој најави дека ќе ги проучаат...