Јапонска иновативност: Медалите за ОИ 2020 од стари електронски уреди

За 5.000 медали, како што стои во соопштението на организаторите на ОИ 2020, потребно е да се извадат два тона злато, сребро и бронза. Колку за споредба, за одличјата за ОИ 2012 во Лондон се потрошија 9,6 килограми злато, 710 килограми сребро и 1,3 тони бронза

Дигитална зависност: Британците проверуваат телефон на секои 12 минути

Околу 65 отсто од лица помлади од 35 години посегнуваат по телефонот веднаш штом ќе отворат очи наутро, а 60 отсто го користат до пет минути пред да одат на спиење, се вели во годишниот извештај на националната агенција за телекомуникации на Велика Британија