Нема амнестија за организаторите, тепачите и вооружените на 27 април

Интерпартиската парламентарна група за реформи, интеграција и помирување постигна согласност по Предлог-законот за амнестија за случувањата на 27 април. Согласно Предлогот, амнестијата не ги опфаќа организаторите...

Законот за амнестија е готов: Нема амнестија за организаторите и насилниците од 27 април

Рамчиловиќ не прецизираше дали ќе се бара преквалификација на делото „терористичко загрозување на уставниот поредок“, но го спомена делото „здружување заради непријателска дејност“.

Телото за помирување ќе расправа за законот за амнестија за 27 април

Во македонското Собрание денеска треба да продолжи вториот состанок на Работната подгрупа за помирување на Интерпартиската парламентарна група за помирување, реформи и интеграција на кој треба...

Продолжуваат консултациите за законот за помирување за „27 април“

Интерпартиската парламентарна група за помирување, реформи и интеграција во Собранието на Република Македонија, следниот состанок ќе го одржи најверојатно в среда, најавија членови на групата. Денешниот состанок...

Ќе биде претставен предлогот за амнестија на дел од учесниците од 27 април

Работната група за помирување на Интерпартиската парламентарна група за помирување, реформи и интеграција во Собранието на Република Македонија, денеска ќе го одржи вториот работен состанок на...

Власта го чека предлог законот за амнестија од независните пратеници

Откако предлог-законот за амнестија за 27 април, поднесен од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, вчера не го доби потребното мнозинство да биде ставен на дневен ред пленарна собраниска седница, независните...