Уште една голема германска инвестиција во Македонија од 126 милиони евра, ќе се произведуваат шприцеви за вакцини

Германската фармацевтска компанија „Гересхајмер” отвора нова фабрика во ТИРЗ Скопје 2 во која ќе вложи над 126 милиони евра, што претставува рекорден износ на инвестиција од...

Ковачевски: Сите работници кои работат во недела мора да добиваат најмалку 50 проценти повисока дневница

Денешната посета на „Дура Аутомотив Системс“ е одлична можност да се види како изгледа примената на законското решение „Недела неработен ден“. Вработените во оваа компанија, која...

Најава од Заев: „Дура Аутомотив Системс“ со две нови фабрики во земјава

Премиерот потенцира дека заедно со првата, во трите фабрики, на американската компанија во земјата ќе бидат вработени над 1.000 лица. Почетокот со работа е најавен за првиот квартал на 2021 година