ЗОИ 2018: Северна Кореја со 22 спортисти во Пјонгчанг

Официјалната делегација на најзатворената држава во светот, покрај спортистите, ќе брои и 24 официјални лица. За планетарниот настан што ќе се одржува на 80 километри од „блиндираната“ граница на корејскиот полуостров ќе известуваат и 21 новинар, а договорени се и два настапа на женската музичка група „Моранбонг“ од Пјонгјанг

Бах побара суспензии за сите вмешани во системски допинг манипулации

Извештајот на професор Ричард Мекларен за првиот човек на ИОК е „фундаментален напад на интегритетот на спортот“. Во документот се вперува прст кон повеќе од 1.000 руски спортисти кои, наводно, користеле недозволени средства во период од четири години почнувајќи од 2011