Европратеникот Вајц: Генерали на НАТО гарантираат дека може да се распоредат 6.000 војници во БиХ во рок од 24 часа до една недела

Европратеникот Томас Вајц, кој е во посета на БиХ заедно со претседавачот на Делегацијата на Европскиот парламент за соработка со БиХ и Косово, Ромео Франц, во...