Мамиќ пуштен на домашно лекување, Томиславград под опсада

По санирање на повредата во пределот на натколеницата на Мамиќ му било понудено да биде превезен во КБЦ „Сплит“ на натамошна опсервација, но тој го одбил таквиот предлог и побарал да се врати во хрватската престолнина што му било и овозможено. Извор близок до семејство го окарактеризира нападот како класична заседа, а очевидци истакнаа дека биле истрелани неколку куршуми од кои само еден завршил во него што подоцна е утврдено дека не погодил коска