Владата со предлог за субвенции на цената на топлинската енергија: Од Буџетот – 80 отсто, Градот и општините – 20 отсто

Владата предлага да ја субвенционира цената на топлинската енергија за домаќинствата во Скопје во висина од 80 отсто, а останатите 20 проценти да ги покријат Градот...

Мицкоски на ФБ: ТЕ-ТО во викенд не произведува топлинска енергија затоа радијаторите беа ладни

Скопјани се смрзнуваа во текот на викендот, радијаторите беа ладни, а таму каде има можност се користат топлинските пумпи (клима уредите) или електричните греалки и дополнително...

ЕСМ-Енергетика непречено испорачува топлинска енергија

АД ЕСМ, подружица „Енергетика” врши непречено снабдување со топлинска енергија на корисниците во Скопје, приклучени на топловодната мрежа на Енергетика. Испораката на топлинска енергија е континуирана...

РКЕ: Потрошувачите може да поднесат приговор за снабдувачот со топлинска енергија

По поплаките до снабдувачите, посочува Регулаторната комисија, екипи од снабдувачот мора да излезат на терен и да ја проверат фактичката состојба. Потрошувачите кои не добиле соодветна...

РКЕ: Грејната сезона може да почне и порано, ако температурата е 12 степени и помалку

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) на Република Северна Македонија соопшти дека доколку прогнозата за средната надворешна температура е помала или еднаква на 12 степени целзиусови, грејната...