Спасовски: Законот за укажувачи треба уште поблиску да се доближи до јавноста

Министерството за внатрешни работи ги направи сите неопходни обврски за реална операционализација на Законот за заштита на укажувачи, истакна денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски....

Корупција: Македонија и Албанија рангирани најлошо во регионот

Земјава е на 106 место на листата на „Транспаренси Интернешнал“, односно на скалата од 0 до 100 поени има 35 што е за два поена помалку во споредба со минатата година (во 2018 година имаше 37 поени; во 2017 година - 35 поени; во 2016 - 37 поени)