Привремена забрана за „Трансверзалец“, одземена лиценцата на водичот

Федерацијата на планински спортови му ја одзема лиценцата на водичот Зоран Костадиновски од „Трансверзалец“ и забрани организирање планински тури на планини повисоки од 2.000 метри до 21 март по трагедијата на Кајмакчалан во која загинаа Калина Велевска и Александар Миновски

Федерацијата на планинарски спортови ќе ја истражува трагедијата

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија оформи специјална комисија, составена од нивни членови и екперти кои ќе ги анализираат околностите под кои загинаа двајцата планинари, Калина...