Неофицијално поради африканска чума: Црна Гора забрани увоз на свинско месо од делови од Македонија и Србија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Црна Гора забрани увоз и транзит на пратки со живи домашни и диви свињи, месо и месни производи од...

Максимум пет часа за транзит на странците, за Македонците неопходна изјава и ковид тест

Странските државјани можат да транзитираат низ Република Северна Македонија, но смеат да се задржат во земјава максимум пет часа. Според усвоениот владин протокол, транзитот на овие...