Тренчевска: Граѓаните мора да добијат каква било услуга од јавниот сектор, дијалогот продолжува

Уверувам дека институциите ќе ги даваат услугите кон граѓаните и ќе бидат функционални за време на штрајкот, изјави министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска,...

Jovanka Trencevska

Тренчевска: Не можеме да зборуваме за пренамена на средствата, затоа што СОНК покрај зголемувањето на платите имаат и други барања

„Се до моментот додека немаме конечно решение не можеме да зборуваме за пренамена на средствата, затоа што СОНК покрај зголемувањето на платите имаат и други барања“,...

Jovanka Trencevska

Тренчевска: Платите растат, од 2017 до сега негувателите и воспитувачите земале над 5000 денари повеќе

„Од 2017 наваму платите за просветните работници постојано растат“, вели Јована Тренчевска, министерката за труд и социјална политика во Студио 10 на ТВ24. „Во 2017 платата...

Тренчевска: Го реализираме даденото ветување за покачување на минималната плата на 18.000 денари

Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Северна Македонија,  кој се носи по скратена постапка, ja помина процедурата на денешната собраниска Комисија...