Шанса за историски исчекор во бугарско-македонските односи

Средбата денес во Софија отвора нови перспективи по долгите кавги и недоразбирања помеѓу Македонија и Бугарија, кавги што ја турнаа Софија во блокада на македонската ЕУ интеграција во 2012 година.