Шилегов најави дислоцирање на Железарница, на Цементарница и на другата тешка индустрија надвор од Скопје

Дислоцирање на Железарница, на Цементарница, бришење на јужната обиколница и хуманизација на Скопје, најави Петре Шилегов при гостувањето во „Само интервју“ на ТВ Канал 5. Актуелниот...

Пратка со отпад за Цементарница под лупа на граничниот премин „Богородица“

Државниот инспекторат за животна средина во координација со Министерството за животна средина и просторно планирање и Царинската управа врши вонреден инспекциски надзор над пратка со отпад...