Нов Зеланд планира целосна забрана на пушењето: Сите родени по 2008 година доживотно нема да можат да купат цигари

Нов Зеланд планира целосно да го забрани пушењето. Според „Би-Би-Си“, Нов Зеланд ќе ја забрани продажбата на цигари и тутунски производи на своите помлади генерации во...