Сексуалните работници бараат итно носење закон за регулација на сексуалната работа и декриминализација на истата

17-ти декември е Меѓународен ден за СТОП на насилството врз сексуалните работници. По тој повод, ние, сексуалните работници, здружени во СТАР – Прв Колектив на сексуални...

Марш на „Црвените чадори“: Сексуалните работници парадираа низ центарот на Скопје

И по 12 години, стигмата, дискриминацијата и насилството врз сексуалните работници сè уште постои, а како што порачаа учесниците на маршот, институциите и стручната јавност продолжуваат да бидат глуви и слепи за нивните барања