По повод одбележувањето на 17 декември – Меѓународниот ден за стоп на насилството врз сексуалните работници, во центарот на Скопје се одржа „Марш на црвените чадори“.

Овогодишната кампања ја посветија на 15 годишниот јубилеј, преку ретроспектива на изминатите маршеви на црвени чадори, на сите нивни успеси, постигнувања, јавни пораки и барања, но и предизвици и проблеми со кои се соочувале низ годините во борбата против насилството и дискриминацијата.

М. Д.

Извор: ЦИВИЛ