Протестен марш:Со цвеќе и свеќи поради заканата од ХИВ епидемија

Граѓанските организации со транспаренти и цвеќе во раце се упатија кон скопскиот плоштад каде положија цвеќе, запалија свеќи и поставија импровизиран крст, кој ги симболизира починатите од СИДА и оние што во иднина ќе починат