Романскиот премиер поднесе оставка

Романскиот премиер Михаи Тудосе, по само седум месеци, поднесе оставка на функцијата. Социјалдемократскиот политичар подолго време беше во конфликт со лидерот на неговата партија ПСД, Ливиу...