Турција тврди дека резервите на гас во Црното Море се доволни за целиот свет

„Резервите на гас на Црното Море се доволни за покривање на светската побарувачка за природен гас во период од 45 години“, изјави заменик-претседателот на турската владејачка...

(Видео) Бомба експлодира во автобус кој пренесувал затворски чувари во Бурса, според властите се работи за терористички напад

„Сметаме дека рачно изработената бомба оставена на дното на столбот за струја при минување на затворското возило е активирана со далечински управувач. Едно лице загина, четири...