Груевски се (з)богати во Унгарија: за пет месеци неговата фирма книжи профит од 10.000 евра

Неодамна основаната унгарска компанија на поранешниот премиер Никола Груевски, имала успешен почеток на бизнисот и успеа да оствари нето добивка од 10.000 евра за нешто повеќе...

Европската комисија покрена постапка против Унгарија поради користење средства од европскиот буџет

Европската комисија покрена постапка против Унгарија во рамки на новиот механизам според кој користењето средства од европските фондови е условено со почитување на владеењето на правото,...

Леталото што падна во Загреб стасало од правец на Унгарија, вонредно обраќање на хрватскиот министер за одбрана

Сите надлежни служби беа вклучени веднаш по падот на беспилотен авион од воен тип, кој според досега собраните податоци, навлегол во хрватскиот воздушен простор од исток...

Златниот унгарски гимнастичар од Сиднеј, Силвестер Чолани почина од коронавирусот

Унгарскиот гимнастичар Силвестер Чолани (52), освојувач на златен медал во дисциплината кругови на Олимписките игри 2000 во Сиднеј, почина денеска по едномесечните компликации од коронавирус. Освен...