ЕУ сака да го продолжи рокот за разгледување на планот за закрепнување на Унгарија

Европската комисија предложи продолжување на рокот за разгледување на планот за закрепнување и издржливост на Унгарија, додека Будимпешта го обвинува Брисел за кратење пари од фондот...

Концентричните кругови на Виктор Орбан

Според извештајот „Држави во транзиција“ Унгарија доживеа стрмоглав пад и од предводник во демократијата сега е рангирана како хибриден режим. Сепак, многумина во регионот во Орбан гледаат лидер што треба да се следи