Ураганот Ида ги погоди бреговите на Луизијана

Ураганот Ида, кој се смета за „екстремно опасен“, денеска ги погоди бреговите на Луизијана. Според американските метеоролошки служби, ветровите се движат со брзина до 240 километри на час. „Ида“ удри...