Иновација: Холандија со најдолга соларна патека за велосипеди што произведува струја

Властите на холандската централна покраина Утрехт ја отворија, како што велат, „најдолгата соларна патека за велосипеди во светот“, поврзувајќи на тој начин одржлив извор на енергија...