Починатата 25 годишна девојка од ковид-19 не била вакцинирана, а била лице со церебрална парализа

Од епидемиолошката анкета нема детали каде девојката се заразила, дали веќе лекарите утврдиле и кластер на луѓе од веселба или од некој друг настан.На Универзитетската Клиника...