Сестрата била вработена во кичевската Општа болница, потврдија од болницата, од каде информираа дека таа не била вакцинирана против ковид-19.

Медицинска сестра од Кичево на 28-годишна возраст починала од компликации од ковид-19. Пред три дена таа била префрлена на скопските клиники, во тешка здравствена состојба, по што ја изгубила битката со болеста.

Сестрата, која е трета жртва од коронавирусот во Кичево за кус период, била вработена во кичевската Општа болница, потврдија од болницата, од каде информираа дека таа не била вакцинирана против ковид-19.