Македонија и САД денес во Вашингтон одржуваат стратешки дијалог, домаќин на разговорите помошничката државен секретар Карен Донфрид

Северна Македонија и САД денес во Вашингтон ќе одржат стратешки дијалог чиј формален домаќин ќе биде помошничката државен секретар за европски и евроазиски прашања, Карен Донфрид....

Бесими на средби во Вашингтон – Светската банка нуди нова помош за општините

Во рамки на посетата на Вашингтон и средбите со светските финансиски институции, министерот за финансии Фатмир Бесими, како што соопшти денеска неговата прес служба, имал средби со...

Градоначалничката на Вашингтон повторно со прокламација за Илинден

Обединетата Македонска Дијаспора од САД ,соопшти дека градоначалничката на Вашингтон Мјуриел Бaузер издала Прокламација со која повторно го прогласила, 2-ри август 2021 година за Ден на...