Заштита за древниот град во Ирак: Вавилон под капа на УНЕСКО

Меѓу новите локалитети на листата на Светски културни наследства се и Хирканските шуми во Азербејџан, древната металуршка работнилница во Буркина Фасо, Охридскиот регион од албанска страна, резерват за птици преселници во Кина, итн.