Емотивна исповед на Велија Рамковски: Само гробот е полош од затвор

Сопственикот на поранешната А1 телевизија, Велија Рамковски на денешната панел дискусија со наслов „Жртви на режимот“ во организација на невладината „Цивил“ сподели и искуства и од контактите со експремиерот Никола Груевски кој во една прилика, како што вели, му рекол „Луѓето умираат, спомениците остануваат“

(ВИДЕО) Седум години од упадот во А1 Телевизија

Тоа беше почетокот на голготата која резултираше со затворање на сопственикот на телевизијата, Велија Рамковски, неколку членови на неговото семејство, а седум месеци подоцна и на телевизијата, која како што тогаш се тврдеше, не била цел на нападите