Даниловски, Пановски и Марковски не ја прифаќаат Фејсбук поканата на министерот Сали ни за членови на Комисијата, ни за советници

Откако министерот за здравство, Беким Сали, попладнево преку објава на Фејсбук ги покани професорите Драган Даниловски, Никола Пановски и Вело  Марковски да членуваат во новата Комисија...

Министерот Сали преку Фејсбук ги покани професорите Даниловски, Пановски и Марковски во новата Комисија, а доколку не сакаат, ги повикува за негови советници

Доколку од какви било причини не се во можност да бидат дел од Комисијата за заразни болести, им упатувам отворена покана да бидат дел од мојот...