Aвтобусите со број 19 не сообраќаат, Град Скопје не исплатил средства на превозниците

Автобусите со број 19, кои сообраќаат во рамки на Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) Скопје, се исклучени од сообраќај. Според приватната компанија „Макекспрес“ која стопанисува со оваа...

Планот на Макрон да создаде нова политичка организација е обид да запре проширувањето на ЕУ, велат експерти

Експертите за политика на ЕУ велат дека предлогот на францускиот претседател Емануел Макрон за создавање нова политичка организација чија цел е обединување на земјите кои ги...