(Видео) Привршува првата цивилна НАТО вежба „СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА 2021“- организирана заедно со ЦУК

Денеска е завршниот ден од првата цивилна НАТО вежба во Северна Македонија по зачленувањето на земјава во Северно Атлантската Алијанса. Вежбата која е во организација на...

Тактичка воена вежба: „Одлучен удар“ со околу 2.700 војници на Криволак

Сценариото на вежбата предвидува демонстрација на подготвеност со употреба на кредибилна колективна одбрана кое вклучува сеопфатно планирање на операции, вежби на командно место, двострана теренска вежба и обука со боеви гаѓања