ЕТЦЦ шампионат: Еден подиум за Стефановски низ улиците на Вила Реал

Најдобриот македонски автомобилист го освои третото место во вториот настап на легендарната португалска трка викендот, првата ја заврши на четвртата позиција по судирот со домашниот претставник Хозе Родригез во финишот. Наредниот натпреварувачки викенд, според календарот, ќе биде од 15 до 17 септември во Золдер, Белгија